Festival “Na pola puta”

Festival Na pola puta & Eco Hostel Republik

 

Evo dosao je i trenutak kada ce se na blogu objaviti par skromnih recenica napisanih od strane nasih mladjih(skolarci iz Zrenjanina i Pristine)ali veoma talentovanih gostiju.

na_pola_puta_tito

Pa citaoci nasi da se razumemo ovo je nama prvi put u Uzicu,tako da od nas mozete dobiti iskrene prve utiske. Ali dragi moji,sva tipicna proseravanja u tipicnom opisu hostela sa strane,ovo mesto je strava. Bolju rec ne mogu iskoristiti,evo mojih mi. Svaki detalj je pazljivo promisljen,barem mislim,ali i da nije i  da je samo improvizacija moram reci uspesno su to izveli. Lokacija je divna,dobro meni se same Uzice svidjaju jer pogledi izgledaju kao da su naslikani na platnu i mogla bi da ih gledam satima(ovo su reci osobe iz ravnog predela ne ravnice). Vreme je za par istorijskih cinjenica o ovom mestu koje cu poceti da zovem moj dom u Uzicu. Naime 1941.god. Uzice su bile jedina slobodna teritorija u Srbiji i po informacijama dobijenih od toplih i druzeljubivih mestana mesto gde je Tito prvi put postao predsednik Uzicke republike. U skladu sa tim enterijer ovog hostela je inspirisan Narodnooslobodilackim pokretom u Uzicu za vreme drugog svetskog rata. Povod naseg dolaska je knjizevni festival Na pola puta. Festival okuplja razne pisce iz raznih dalekih zemalja da bi odrzali predavanja koja su na svoj nacin interesantna i drugacija(vise informacija na njihovom sajtu molila bih). Sve u svemu boravak i organizovani projekti ovde su bili nista vise nego fenomenalni i za pamcenje. Jedino sto preostaje je da vam toplo preporucimo da ih posetite i da sami iskusite nesto drugacije.

Pise: Mlada i talentovana Zrenjaninka

Podeli vest...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone